Veel beleggers vragen zich af welk aandeel goed zal gaan presteren. Eigenlijk is de vraag tweeledig te beantwoorden. Er moet namelijk eerst een onderscheid worden gemaakt tussen een aandeel dat op dit moment goed kan gaan presteren of een aandeel dat op de langere termijn structureel goed kan gaan presteren. Wanneer het onderscheid bij u als belegger bekend is kan er een antwoord worden gegeven op de betreffende vraag. Het is namelijk heel belangrijk om dit onderscheid te hebben. Een aandeel die op de korte termijn goed zal gaan presteren ziet er heel anders uit en vertoont ook hele andere resultaten dan een aandeel dat het op de langere termijn goed gaat doen.

 

Aandeel met goede prestaties voor de korte termijn

Het beoordelen van een aandeel voor de korte termijn, kan het beste worden gedaan door te kijken naar de technische analyse. Kijk naar grafieken en indicatoren en analyseer deze op een professionele manier. Wanneer u een goed beeld heeft over het verloop van het aandeel in het verleden, is het mogelijk om te beoordelen hoe een aandeel het de komende minuten/dagen/weken kan gaan doen.

Laat het wel duidelijk zijn dat beleggen in aandelen voor de korte termijn niet voor iedereen is weggelegd. Er komt veel kennis kijken bij het beoordelen van zulke aandelen. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat er een goed beeld ontstaat over het aandeel. Een aandeel stijgt of daalt door vraag en aanbod. Wanneer de vraag op een bepaald punt groter is dan het aanbod, gaat een aandeel stijgen. Dit aandeel gaat het dan ook op de korte termijn goed doen.

Het is niet mogelijk om zomaar te zeggen welk aandeel het nu goed gaat doen. U zult toch echt zelf aan de slag moeten met het beoordelen van een aandeel. Kijk vooral verder voor op Koersenbekijken.nl voor meer informatie over het succesvol beleggen in aandelen.

 

Aandeel met goede prestaties voor de lange termijn

Bij het kijken naar een aandeel dat goede prestaties zal behalen voor de lange termijn, is het belangrijk om naar andere factoren te kijken dan naar aandelen met goede prestaties voor de korte termijn. Bij het kijken naar aandelen

Een aandeel dat goede prestaties gaat leveren voor de lange termijn is te herkennen door te kijken naar nieuwe trends in de wereldwijde economie. Het is dus verstandig om te kijken naar nieuwe trends die de komende tijd een grote hit kunnen gaan worden. Denk bij zulke trends dan bijvoorbeeld aan het 3d printen of de elektrische auto. Er zijn meerdere ondernemingen die zich hiermee bezig houden en het is dan ook verstandig om hier op een goede manier naar te gaan kijken.

 

Conclusie

Iedereen wil natuurlijk weten welk aandeel goed zal gaan presteren. Het doel is dan ook om de aandelen te selecteren die een zo hoog mogelijk rendement gaan behalen. Om ervoor te zorgen dat u deze aandelen kunt vinden, zult u eerst goed moeten kijken of u een aandeel wilt kopen voor de korte termijn of voor de lange termijn. Nadat u dit besluit heeft genomen, zult u moeten kijken naar verschillende analyses. Beoordeel elk aandeel erg zorgvuldig en kijk daarna pas naar de wijze waarop u een aandeel gaat aanschaffen. heel veel succes bij het kopen van goede aandelen!