Indexen en hierin beleggen!

Deze categorie gaat over indexen en de manier waarop u hierin kunt gaan beleggen. Indexbeleggen is een erg interessante wijze van beleggen, er zijn veel kansen die hierbij komen kijken. Als belegger is het dan ook zeker verstandig om iets te doen met indexbeleggen. Er bestaan meerdere verschillende indexen. Denk hierbij aan de AEX, AMX en AScX (voor de Nederlandse beurs) en indexen zoals de Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 voor de Amerikaanse beurs.

 

Indexen op de Nederlandse beurs

De Nederlandse beurs is ontstaan tijdens het VOC tijdperk in de 17e eeuw. Om de verre reizen van de VOC te kunnen betalen werden er aandelen verkocht. Aandeelhouders konden meedelen in de winst die behaald werd met de schepen. Het was toen der tijd een lucratieve handel om veel geld te verdienen. Dit was officieel de eerste Nederlandse beurs. Het was de voorloper van de Euronext Amsterdam en de AEX. Op de Euronext en de AEX beurzen kan er gehandeld worden in grote Nederlandse bedrijven. Het aanbod in beursgenoteerde bedrijven wil nog wel eens wijzigen. Vaak moet er wel een aandeel uitstappen voordat er een nieuw bedrijf kan worden toegevoegd. Naast de AEX, bestaan er ook nog de AMX en de AScX, hierin bevinden zich ook 25 Nederlandse belangrijke bedrijven.

 

Voordelen van handelen op de Nederlandse beurs

Dankzij de komst van internet en brokers zoals Plus500 is het mogelijk om eenvoudig wereldwijd te handelen in aandelen. Het is dus niet verplicht om alleen te handelen op de Nederlandse beurs. Toch zijn er wel een aantal voordelen van handelen op de Nederlandse beurs. Als eerste is er de informatie over de beursgenoteerde bedrijven. Een bedrijf als TNT post is natuurlijk veel bekender dan een bedrijf als Riverbed. Door deze voorkennis weet u al inside informatie zoals de manier waarop het bedrijf werkt, in welke sector en eventuele winsten of verliezen. Deze informatie kunt u weer gebruiken om te bepalen of u een aandeel wel of niet koopt. Daarnaast heeft u kennis over de Nederlandse economie, zodat u weet hoe deze gaat ontwikkelen. Dit kan u ook helpen om een keuze te maken in aandelen.

 

Nadelen van handelen op de Nederlandse beurs

Aan handelen in aandelen op de Nederlandse beurs zitten ook een aantal nadelen. Stel de economie in Nederland loopt achter bij landen als Duitsland óf China. Dan kunt u misschien veel meer profiteren van een belegging in de opkomende economieën. Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn voor de keuze voor een bepaalde beurs. Natuurlijk kunt u het risico ook gewoon gaan scheiden. Zo kunt u een paar aandelen kopen in Amerika, maar ook in Nederland of Duitsland. Dit is het mooie van handelen op een platform als plus500. U heeft zo de hele wereld aan uw voeten om te gaan handelen en rendement te gaan maken.

 

Nederland aantrekkelijk om in te investeren

Als u het bekijkt vanuit het perspectief van het buitenland is Nederland al jaren aantrekkelijk om in te investeren. Vooral voor beginnende investeerders met weinig budget kan Nederland aantrekkelijk zijn om in te beleggen. Vooral als de economie weer gaat aantrekken kunnen de goedkope aandelen van dit moment ineens veel geld waard gaan worden. Dit maakt een investering in de Nederlandse beurs niet alleen voor buitenlanders aantrekkelijk, maar ook voor onszelf. Het is tenslotte een tijd van kansen pakken en investeren in aandelen die het meeste geld opbrengen. Gebruik deze kennis dus vooral met technische analyses in aandelen.